Commissies

Activiteitencommissie

Wij zijn de activiteitencommissie! Ook wel Accie in de Taxi, Accie spring in onze Attractie en Accie tot de maxi. Wij gaan dit jaar met z’n zevenen zorgen voor spetterende, gave en onmisbare activiteiten waar je zeker bij wilt zijn! We organiseren door het jaar heen drie activiteiten die ontploffen van tofheid en waar dit jaar ook meer aandacht zal komen voor cultuur. Voor ieder dus wat wils!

Dus ben jij enigszins sociaal en vind je het leuk om hele toffe uitjes bij te wonen? Dan moet je ervoor zorgen dat je je agenda (en natuurlijk die van je vrienden) vrij houdt! Houd ook de MFAS facebookpagina en -app in de gaten voor de verkoopdata, zodat je klaar bent om daar naartoe te sprinten. We zien jullie allemaal heel graag op onze eerste activiteit!

Groetjes,
Accie 17/18!

Wij zijn te bereiken via accie@mfas.net!

Voorzitter Zoë van Rixel
Secretaris Kiki de Jong
Penningmeester Fenna Deutekom
Lid PR Meral Arda
Algemeen Lid Victor Ruttenberg
Algemeen Lid Olga Roele
Begeleidend Bestuurslid Moran Carstens

Almanakcommissie

De Almanak, het grootste en belangrijkste boekwerk dat je als lid van de MFAS zal bezitten. Met een grootsch en geheim thema waar jullie je tanden, handen en nek over zullen breken. En wij zullen deze voor jullie maken! Onze taken bestaan o.a. uit:
– Met allemaal soorten papier spelen
– Leuke kleurtjes uitkiezen
– Last-minute stress
– Awesome boek in elkaar zetten

Wij zijn te bereiken via almanak@mfas.net!

Voorzitter Dirk Erdmann
Secretaris Sophie Noordzij
Penningmeester Irene Bais
Lid PR Kieke van Venrooij
Lid Sponsoring Birgit Rietveltr
Begeleidend Bestuurslid Sara Hekma
Begeleidend Bestuurslid Moran Carstens

Buitenlandse ReisCommissie

Elk jaar weer organiseert de MFAS vele activiteiten zoals feestjes, borrels, EJW, sport- en congresdagen. De leukste activiteit van deze vereniging is echter de buitenlandse reis, die door ons, de Buitenlandse Reis Commissie (BuReCo), georganiseerd wordt. Wij hebben de mooie taak om rond de jaarwisseling een legendarische reis voor jullie te organiseren. Dit is een intensieve, maar hele leuke opdracht. De één kijkt naar het vervoer, een ander zorgt er voor dat er accommodaties geboekt worden, en weer een ander kijkt naar alle leuke activiteiten die er te doen zijn in en rondom onze locatie. Kortom: je zit niet stil tijdens een jaar in de BuReCo. Naast de ervaring van het organiseren van de reis én de reis zelf, houd je er ook een groep geweldige vrienden aan over! Het belooft een onvergetelijke reis te worden en wij kunnen dan ook niet wachten om deze met jullie te mogen beleven!

Wij zijn te bereiken via bureco@mfas.net!

Liefs, de BuReCo

Voorzitter Dita Bolluyt
Secretaris Lars de Boer
Penningmeester Sarah Lutterman
Lid PR Christa Pukala
Lid Sponsoring Marijn Severijn
Algemeen Lid Georgina Smeekes
Begeleidend Bestuurslid 123 Tycho de Greve

Commissie ter Inventarisatie van het Archief

De CIA staat voor Commissie ter Inventarisatie van het Archief. Deze commissie draagt de zorg voor het archief van de MFAS. Eens in de zoveel tijd wordt er gekeken wat er allemaal naar het centrale archief in het centrum van Amsterdam kan en wat er kan worden weggegooid. De commissie zorgt dus voor de orde en structuur van de bijna 123 jaar aan geschiedenis van de MFAS.

De CIA bestaat uit:

Voorzitter Dita Bolluyt
Algemeen Lid Vincent Ligtvoet
Algemeen Lid Luuk Bekker
Algemeen Lid Irene Bais
Algemeen Lid Maud van der Kleij
Algemeen Lid Lydia Schonewille
Algemeen Lid Merel de Witte
Algemeen Lid Stan Driessen
Algemeen Lid Arjen Meewisse
Algemeen Lid Remy Petersen
Begeleidend Bestuurslid Marlinde van Eijk

Congresdagcommissie

Ieder jaar organiseert de MFAS een congresdag waarop thema’s behandeld worden die volgens de congresdagcommissie onderbelicht zijn in het normale curriculum. Dit jaar vindt de congresdag plaats op woensdag 7 maart, dus houd deze dag vrij!

Wij zijn te bereiken via congresdag@mfas.net!

Voorzitter Brenda de Jong
Secretaris Talar Canoglu
Penningmeester Rianne Kruizer
Lid PR Marcella Sijm
Algemeen Lid Hannah Duerager
Algemeen Lid Rebecca Kole
Begeleidend Bestuurslid Stijn Tesser

CoRaad

De CoRaad bestaat uit en voor coassistenten. Wij bemoeien ons met alles wat te maken heeft met coschappen, van de inhoud van een coschap tot reiskostenvergoeding, van wachttijden tot Colunches. Wij organiseren al jaren goed bezochte cursussen en symposia, met onderwerpen die in de coschappen te weinig aan bod komen. Denk aan een ECG cursus, een radiologiecursus, een antibioticacursus. Daarnaast organiseren we colunches om zo werksfeer, inhoud van een coschap, werktijden en alles wat tijdens een coschap van belang is te evalueren. Voor specifieke klachten en problemen van co’s hebben we zelfs een speciale ombudsco die al deze zaken behandelt. Wij werken nauw samen met het opleidingsteam en de SR om zo snel en efficiënt mogelijk problemen aan te pakken. Bovendien hebben we zitting in het LOCA, het Landelijk Overleg CoAssistenten, om ook op landelijk niveau mee te denken en eventuele problemen op te lossen. En uiteraard organiseren wij ook nog wel eens een feestje of gezellige activiteit!

Meer informatie over de CoRaad is te vinden op coraaduva.nl

Voorzitter Carlijn van der Zee
Secretaris Emmelie Overdevest
Penningmeester Lotte Bromberg
PR en Acquisitie Merijn Bos
Ombudsman Esther Bulle
Co-lunches Jacintha van Eekhout
Onderwijsvorming Martijn Heugen
Algemeen lid Jasper Rieter
Lid studentenraad Janneke Hendriks
Masteradviseur Yosta Vegting
Begeleidend Bestuurslid Roos van Rhijn

Diescommissie


Hallooo lieve MFAS leden, in mei is het weer zover, dan viert de mfas zijn 123ste verjaardag! Wij van de diescommissie gaan er voor zorgen dat het ook dit jaar weer een week vol gezelligheid, biertjes in de ep en natuurlijk veel escalaties gaat worden! Dus zorg dat je van 22 tot en met 25 mei in je opperbeste stemming bent, trek je gekste themaoutfit aan (het thema wordt nog bekendgemaakt) en vier er op los. We hopen jullie over een half jaar allemaal te verwelkomen op de diesweek!

Voor vragen of mooie verhalen zijn wij te bereiken op dies@mfas.net

Voorzitter Lara Tahir
Secretaris Alessandra Swerissen
Penningmeester Jannes van der Woude
Lid PR Lies Ekker
Algemeen Lid Raquil Ogenia
Begeleidend Bestuurslid Dario Bokma
Begeleidend Bestuurslid Marlinde van Eijk

EersteJaarsWeekendcommissie

Wij zijn te bereiken via ejw@mfas.net!

Voorzitter Melanie Timmerman
Secretaris Maartje Serlé
Penningmeester Jelte Versteijne
Lid PR Oskar Gülcher
Algemeen Lid Andy Eshun
Algemeen Lid Dide van de Fliert
Algemeen Lid Dita Bolluyt
Begeleidend Bestuurslid 123ste Dario Bokma

Emphasisredactie

De Emphasis is het faculteitsblad van het AMC. Elk MFAS-lid ontvangt het blad zes keer per jaar. Elk nummer wordt met zorg gecomponeerd, snoeihard geredigeerd en knallend opgemaakt waarna het op weg gaat naar de deurmatten in alle louche studentenpanden van Amsterdam, en naar een enkele ouderlijke brievenbus natuurlijk. In de Emphasis lees je onder andere de ontwikkelingen op het gebied van het onderwijs aan AMC-UvA, de activiteiten van de MFAS, de successen van de studentenraad en natuurlijk veel leuke, studentikoze artikelen. Van literaire verhalen, neurotische gedachtekronkels en kritische beschouwingen, tot twijfelachtige gebeurtenissen en medische actualiteit; de Emphasis heeft het. Ook artsen, professoren en oud-hoofdredacteuren dragen elk nummer weer hun steentje bij met inzichten over onderwijs, geschiedenis en geneeskunde.
Sinds dit jaar is het ook mogelijk om de Emphasis online te lezen. Dit kan op https://www.mfas.net/emphasis/.

Wij zijn te bereiken via emphasis@mfas.net!

Actief worden
Wil je graag schrijven voor de Emphasis? Dat kan! Stuur een mailtje, dan zul je voortaan de aankondigingen van thema en deadline ontvangen. Hier zitten totaal geen verplichtingen aan vast. Ook bij de redactie kunnen we altijd nog wat hulp gebruiken!
Emphasis fout bezorgd
We horen regelmatig geluiden dat de Emphasis fout bezorgd wordt. Dit is uiteraard erg vervelend, onze excuses.Voor de verzending gebruiken wij het adressenbestand zoals dat bekend is bij de studentenbalie/onderwijsadministratie (oranje balie) op plein J. Zorg dus dat je bij hen goed ingeschreven staat.

Hoofdredacteur Alexander Moerkamp
Eindredacteur Ashwin van Samkar
Secretaris Sarah van Zon
Penningmeester Jasper Lamens
Lid Lay-out Hanna Post
Lid Lay-out Daniël Bos
Lid Lay-out Isis Akkermans
Algemeen Redactielid Floor Verbeek
Algemeen Redactielid Leon van den Broek
Algemeen Redactielid Sanne van Geffen
Begeleidend Bestuurslid Katinka Rasch

Epsteinbarcommissie

Als Epsteinbarcommissie verzorgen wij elke donderdag van 16.30 tot 22.30 de meest gezellige avond van de week! Wij zijn dan te vinden in ons aller Epsteinbar, tussen collegezaal 2 en 3 in. Kom gezellig een potje poolen, kaarten, drankspellen spelen, of gewoon een gezellig praatje maken met de mensen in de bar. Er is altijd wel iets leuks te doen, en je leert al snel nieuwe mensen kennen. Wij zullen altijd in de bar staan om een topavond te verzorgen voor jou en je vrienden. Voor een studentenprijsje tappen wij overheerlijke biertjes, met elke maand een nieuw speciaalbiertje. De bar is ook af te huren buiten baravonden om, dit wordt vaak gedaan door externe afdelingen van het AMC. Hiervoor kun je je opgeven als externe tapper, waarvoor ook een kleine vergoeding tegenover staat. Na de externe borrels zullen wij als commissie de bar weer overnemen zodat jullie een onbezorgde avond tegemoet kunnen gaan.

We hopen jullie donderdag weer te zien voor een mooie baravond!

Groetjes,
De Epsteinbarcommissie

Voor vragen, opmerkingen of iets anders dat je kwijt wilt, kun je mailen naar epsteinbar@mfas.net.

Voorzitter Jelte Versteijne
Secretaris Jelle Hellemons
Penningmeester Maud Sonnemans
Lid PR Annick Weterings
Activiteiten Maya van Noort
Onderhoud Jort Kroon
Commissaris Epsteinbar Moran Carstens

Feestcommissie

Wat is een studievereniging zonder feestcie? Clueless! Daarom zijn wij er om deze onmisbare en felbegeerde rol op te vullen en het jaar op te leuken met spetterende feestjes. Originele thema’s, vette versiering, goede DJ’s (en jullie enthousiasme natuurlijk) maken onze party’s onvergetelijk. “Hard to ghetto” was alleen nog maar het begin… Zien we je de volgende keer weer?

Wij zijn te bereiken via feest@mfas.net!

Voorzitter Jordi Dengerink
Secretaris Lot Kuilboer
Penningmeester Jella Jessurun
Lid PR Aniek Spil
Lid Sponsoring Lucas de Natris
Algemeen Lid Sacha van der Beek
Begeleidend Bestuurslid Onno Smeulders

Galacommissie

Wij zijn te bereiken via gala@mfas.net!

Voorzitter Dide van de Vliert
Secretaris Sara Jalali
Penningmeester Emiel van Beek
Lid PR Gitte Krebbekx
Lid Sponsoring Niels Richters
Algemeen Lid Annelise Lagrand
Begeleidend Bestuurslid Niels Tuynman

Internetcommissie


De internetcommissie is er speciaal voor alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internet. Denk bijvoorbeeld aan de agenda op www.epsteinbar.nl voor het online reserveren van de Epsteinbar, het online betalingssysteem en verschillende inschrijfmodules. Maar ook het onderhoud van de site valt onder hun takenpakket. De internetcommissie staat voor dit soort problemen/ontwikkelingen altijd voor ons klaar.

Wij zijn te bereiken via internet@mfas.net!
De internetcommissie bestaat uit:

Voorzitter Luuk Bekker
Secretaris Vincent Ligtvoet
Penningmeester Niels Tuynman
Portefeuille Ouderdag en MCD Jesse Roosen
Portefeuille Introductieweek Patrick Witvliet
Portefeuille Partij MFAS Stijn Tesser
Portefeuille Site Algemeen Pien van Putten
Portefeuille Site Algemeen Iris Ertugrul
Begeleidend Bestuurslid Onno Smeulders

Introductieweekcommissie

Cancel al je afspraken en vakantieplannen van 19 t/m 23 augustus 2019, want in deze week zal de meest epische activiteit van het jaar weer plaatsvinden: de introductieweek van de MFAS!

Deze week wordt speciaal voor jullie, de nieuwe Geneeskunde- en Medische Informatiekunde-studenten, georganiseerd en vormt de ultieme voorbereiding op het studentenleven in Amsterdam. Vijf dagen lang maken jullie de tofste activiteiten en feestjes mee, vergezeld door een lieftallig ouderkoppel (ouderejaars studenten) dat jullie bijstaat met raad en daad.

Dus, als je een van de gelukkigen bent die volgend jaar aan het AMC-UvA komt studeren, zorg er dan voor dat je deze onvergetelijke week niet mist! Kijk voor meer informatie op https://intro.mfas.net/, maar mailen kan natuurlijk ook!

Wij zijn te bereiken via introductieweek@mfas.net!

Voorzitter Larissa Heideman
Secretaris Pien van Putten
Penningmeester Amber Molenaar
Lid PR Esmee van Vliet
Lid sponsoring Daniël Docter
Algemeen Lid Suze van de Velde
Begeleidend Bestuurslid Sara Hekma
Begeleidend Bestuurslid Senna Diepeveen

Liftweekendcommissie

LIFTWEEKEND HOOGH!
Ook dit jaar komt er weer een waanzinnig liftweekend aan, die wij als Liftcie 2017/2018 onvergetelijk gaan maken voor jullie!

Dit leeftweekend gaan wij iets unieks doen en wordt anders dan alle andere liftweekenden hiervoor! Met andere woorden: DIT MOGEN JULLIE NIET MISSEN.
Joe en de groeten, we zien jullie bij de kaartverkoop!

Wij zijn te bereiken via liftweekend@mfas.net!

Voorzitter Leon van den Broek
Secretaris Hanna Bosman
Penningmeester Lotte Veldt
Lid PR Felix Fris
Lid sponsoring Bram Kisteman
Begeleidend Bestuurslid Niels Tuynman
Begeleidend Bestuurslid Onno Smeulders

Medische CarrièreDag commissie

De Medische Carrièredagcommissie organiseert de jaarlijkse Medische Carrièredag. Deze dag is bedoeld voor coassistenten waarop zij zich kunnen oriënteren op de vele mogelijkheden, die hun artsenbul kan bieden. Ook komen zij er op deze dag achter wat de opleiders in het ziekenhuis nu daadwerkelijk van hen verwachten. Hoe ziet een goed CV eruit? Hoe onderscheid je jezelf tijdens een spannende sollicitatie voor je droomfunctie? En wat zijn de voordelen van het werken in een perifeer of academisch ziekenhuis. Dit soort aspecten zullen aan bod komen tijdens de Medische Carrièredag.

Wij zijn te bereiken via mcd@mfas.net!

Voorzitter Diederick-Jan van Dorn
Secretaris Neeltje Rosenberg
Penningmeester Kirsi van Eekhout
Lid PR Stan Driessen
Algemeen lid Tessa van Schooten
Begeleidend Bestuurslid Tycho de Greve
Begeleidend Bestuurslid Senna Diepeveen

Onderwijscommissie

Lieve leden, 4 keer per jaar organiseert de Onderwijscommissie geweldig leuke extra-curriculaire activiteiten voor de studenten in het AMC. Zo hebben we al levens leren redden bij de activiteit Stop de Bloeding, kunnen jullie de strijd met elkaar aangaan tijdens de Student-Co borrel en zal ook de anesthesiologiecursus niet ontbreken! De 4de activiteit is nog een verrassing maar zal zeker zoals altijd zowel leerzaam als gezellig zijn. Dus wil jij meer met geneeskunde doen dan colleges en werkgroepen, aarzel dan niet om deel te nemen!

Voor vragen en opmerkingen zijn wij te bereiken via onderwijscommissie@mfas.net!

Voorzitter Maiwand Sarwari
Secretaris Luka de Vlugt
Penningmeester Cend-Suren Altangerel
Lid PR Juliette Koopman
Algemeen Lid Amanda Lokhorst
Algemeen Lid Frans Dammers
Begeleidend Bestuurslid Senna Diepeveen

Ouderdagcommissie

Zijn jouw ouders ook razend benieuwd geworden naar wat jij allemaal meemaakt op een dag in het AMC? Heb jij je ouders altijd al willen laten zien wat het leven van een geneeskundestudent inhoudt? Dat komt goed uit, want in april organiseert de ouderdagcommissie weer een super leuke ouderdag voor alle ouders uit het eerste jaar! Hierbij kunnen jouw ouders deelnemen aan verschillende workshops, college volgen, en uiteraard een kijkje nemen op de snijzaal. Deze dag zal worden afgesloten met een gezellige borrel in onze Epsteinbar.

Heb je vragen of opmerkingen? Hiervoor zijn wij te bereiken via ouderdag@mfas.net!

Voorzitter Marlou Groot
Secretaris Inge Grolman
Penningmeester Sharon Haarman
Lid PR Lynn Diamant
Algemeen Lid Janke Strijp
Algemeen Lid Anne Sturkenboom
Begeleidend Bestuurslid Niels Tuynman

Partijraad

De partijraad is in het leven geroepen om Partij MFAS in goede banen te leiden en de kernwaarden van de partij te bewaken. Door het jaar heen plannen we de promotie voor de studentenraadsverkiezingen en verzorgen we, samen met de andere partijen, de verkiezingsweek!

Wij zijn te bereiken via partij@mfas.net!

Algemeen Lid Youri Broekhuizen
Algemeen Lid Vincent Ligtvoet
Algemeen Lid Remy Petersen
Algemeen Lid Milou van Goor
Algemeen Lid Jason Biemond
Algemeen Lid Eline Bakker
Algemeen Lid Diederick Jan van Doorn

Sportcommissie

Dan de fanatiekste en sportiefste commissie van de MFAS, de sportcommissie. Dit jaar mogen we wederom drie activiteiten voor jullie organiseren. Op 24 januari staat de eerste activiteit gepland. Wat we precies gaan doen is nog een verrassing, maar leg je mooiste sportoutfit maar vast klaar en hou de facebook in de gaten voor meer informatie! Daarnaast doen we natuurlijk ook weer mee met ’s werelds grootste estafetteloop, de Batavierenrace. Loop met ons mee van Nijmegen naar Enschede om ’s avonds af te sluiten met het grootste en vetste studentenfeest van de Benelux, zorg dus dat je op tijd bent om een kaartje te bemachtigen! Als laatste activiteit van het collegejaar gaan we weer keihard ons best doen om een interfacultair sporttoernooi met de VU te organiseren om daar als winnende faculteit het sportieve collegejaar af te sluiten.

Wij zijn te bereiken via spoco@mfas.net!

Voorzitter Joep van Buuren
Secretaris Jelmer van Os
Penningmeester Mitchell Misseyer
Lid PR Marijne Dikker
Algemeen Lid Eva Verhoef
Begeleidend Bestuurslid Dario Bokma

Wintersportcommissie


Wij zijn te bereiken via wintersport@mfas.net!

Voorzitter Reinier Stamatiou
Secretaris Marlinde van Eijk
Penningmeester Joris-Jan Gijsbertsen
Lid PR Marc Visser
Lid Sponsoring Marlou Groot
Algemeen Lid Bradley IJff
Algemeen Lid Katinka Rasch
Begeleidend Bestuurslid Sara Hekma

Zeilweekendcommissie


Het zeilweekend vindt pas laat in het jaar plaats, maar de zeilweekendcommissie staat nu al paraat om jullie een fantastische Friese zeilervaring te geven! Een weekend lang worden de Friese meren bevaren op de bekende skûtsjes om te zien wie echte zeebenen heeft, en voor wie de reling een weekend lang de beste vriend is. De ervaring leert dat dit afhankelijk is van hoe onveilig jij de Friese kroegen in de avonduurtjes maakt. Of jij je nou graag wilt bewijzen als echte schipper of liever op het dek ligt uit te brakken, dit weekend wil je niet missen! Zorg dat je in mei een plekje verovert om op 16, 17 en 18 juni te kunnen genieten van dit onvergetelijke weekend.

Wij zijn te bereiken via zeilweekend@mfas.net!

Voorzitter Daniël Docter
Secretaris Fransje Bertschneider
Penningmeester Simon de Best
Lid PR Noa Janssen
Lid Sponsoring Charlotte Jonker
Algemeen Lid Yannick de Vries
Begeleidend Bestuurslid Mitchel van Straaten