Commissies

Activiteitencommissie


Wij zijn de activiteitencommissie! Wij zorgen voor knallende originele en gewilde evenementen dit jaar waar jij echt bij moet zijn! Voor de cultuursnuiver, voor de sporter en voor degenen die wel houden van een spelletje of een beetje drank zorgen wij voor de ideale activiteiten. Vind je het leuk om leuke activiteiten bij te wonen met je gezellige medestudenten, houd je agenda vrij voor onze geweldige evenementen.

Groetjes,
Accie 18/19!

Wij zijn te bereiken via accie@mfas.net!

Voorzitter Zoë van Rixel
Secretaris Kiki de Jong
Penningmeester Fenna Deutekom
Lid PR Meral Arda
Algemeen Lid Victor Ruttenberg
Algemeen Lid Olga Roele
Begeleidend Bestuurslid Moran Carstens

Almanakcommissie


Wij (zie chaotisch groepje op de foto) verzorgen dit jaar de Almanak. Onder leiding van onze papa Dirk zijn wij als team tekst en team lay-out nog druk bezig met het samenstellen en designen van dit boekwerk. Zelfs vanuit het verre oosten wordt er door Irene gewerkt. Verder zal je ons ook regelmatig in de MFAS-kamer aan het werk zien, schroom vooral niet om een van ons aan te spreken of even mee te kijken met waar we mee bezig zijn! De Almanak zal aan jullie uitgereikt worden in de Diesweek, wees erbij want op = op!

Wij zijn te bereiken via almanak@mfas.net!

Voorzitter Dirk Erdmann
Secretaris Sophie Noordzij
Penningmeester Irene Bais
Lid PR Kieke van Venrooij
Lid Sponsoring Birgit Rietvelt
Begeleidend Bestuurslid Sara Hekma
Begeleidend Bestuurslid Moran Carstens

Buitenlandse Reis Commissie


Elk jaar weer organiseert de MFAS vele activiteiten zoals feestjes, borrels, EJW, sport- en congresdagen. De leukste activiteit van deze vereniging is echter de buitenlandse reis, die door ons, de Buitenlandse Reis Commissie (BuReCo), georganiseerd wordt. Wij hebben de mooie taak om rond de jaarwisseling een legendarische reis voor jullie te organiseren. Dit is een intensieve, maar hele leuke opdracht. De één kijkt naar het vervoer, een ander zorgt er voor dat er accommodaties geboekt worden, en weer een ander kijkt naar alle leuke activiteiten die er te doen zijn in en rondom onze locatie. Kortom: je zit niet stil tijdens een jaar in de BuReCo. Naast de ervaring van het organiseren van de reis én de reis zelf, houd je er ook een groep geweldige vrienden aan over! Het belooft een onvergetelijke reis te worden en wij kunnen dan ook niet wachten om deze met jullie te mogen beleven!

Wij zijn te bereiken via bureco@mfas.net!

Liefs, de BuReCo

Voorzitter Dita Bolluyt
Secretaris Lars de Boer
Penningmeester Sarah Lutterman
Lid PR Christa Pukala
Lid Sponsoring Marijn Severijn
Algemeen Lid Georgina Smeekes
Begeleidend Bestuurslid 123 Tycho de Greve

Commissie ter Inventarisatie van het Archief


De CIA staat voor Commissie ter Inventarisatie van het Archief. Deze commissie draagt de zorg voor het archief van de MFAS. Eens in de zoveel tijd wordt er gekeken wat er allemaal naar het centrale archief in het centrum van Amsterdam kan en wat er kan worden weggegooid. De commissie zorgt dus voor de orde en structuur van de bijna 123 jaar aan geschiedenis van de MFAS.

De CIA bestaat uit:

Voorzitter Marlinde van Eijk
Algemeen Lid Irene Bais
Algemeen Lid Dita Bolluyt
Algemeen Lid Stan Driessen
Algemeen Lid Maud van der Kleij
Algemeen Lid Vincent Ligtvoet
Algemeen Lid Arjen Meewisse
Algemeen Lid Merel de Witte
Begeleidend Bestuurslid Kiki de Jong

Congresdagcommissie


Wij, de congresdagcommissie, zijn nu net een maand aangesteld en al druk bezig met het organiseren van de congresdag. Wij hebben zin om de congresdag een nieuw leven in te blazen en kijken ernaar uit om 10 april een fantastische dag neer te zetten! Het thema zal dit jaar ‘Emergency Medicine’ zijn en we zijn op dit moment bezig met het invullen van de dag met sprekers, workshops, een lunch en natuurlijk een afsluitende borrel! Zet 10 april dus maar dikgedrukt in je agenda en hopelijk zien we je dan!
Wij zijn te bereiken via congresdag@mfas.net!

Voorzitter Johanna da Silva Voorham
Secretaris Sarah van den Berg
Penningmeester Stijn Tesser
Lid PR Lotte Croonen
Algemeen Lid Roos van Rhijn
Algemeen Lid Chanel de Ruiter
Begeleidend Bestuurslid Marlinde van Eijk
Begeleidend Bestuurslid Tycho de Greve

CoRaad

De CoRaad bestaat uit en voor coassistenten. Wij bemoeien ons met alles wat te maken heeft met coschappen, van de inhoud van een coschap tot reiskostenvergoeding, van wachttijden tot Colunches. Wij organiseren al jaren goed bezochte cursussen en symposia, met onderwerpen die in de coschappen te weinig aan bod komen. Denk aan een ECG cursus, een radiologiecursus, een antibioticacursus. Daarnaast organiseren we colunches om zo werksfeer, inhoud van een coschap, werktijden en alles wat tijdens een coschap van belang is te evalueren. Voor specifieke klachten en problemen van co’s hebben we zelfs een speciale ombudsco die al deze zaken behandelt. Wij werken nauw samen met het opleidingsteam en de SR om zo snel en efficiënt mogelijk problemen aan te pakken. Bovendien hebben we zitting in het LOCA, het Landelijk Overleg CoAssistenten, om ook op landelijk niveau mee te denken en eventuele problemen op te lossen. En uiteraard organiseren wij ook nog wel eens een feestje of gezellige activiteit!

Meer informatie over de CoRaad is te vinden op coraaduva.nl

Voorzitter Thijs Lilien
Secretaris Tessa van Schooten
Penningmeester Lotte Bromberg
PR en Acquisitie Jelle de Jong
Co-lunches Mauritia Marijnen
Ombudsco Marety Laarman
Onderwijsvorming Koen van der Ploeg
Algemeen lid Janneke Hendriks
Lid studentenraad Daniëlle de Nobel
Masterassesor Ilse Wissink
Begeleidend Bestuurslid Senna Diepeveen

Diescommissie


Lieve allemaal,

Over een paar maanden is het alweer zover: de 124steverjaardag van onze mooie MFAS. Van 11 t/m 15 mei zullen wij dit vieren met vele leuke activiteiten, gezelligheid en natuurlijk heel veel bier! Houd deze alvast vrij in je agenda, zodat we er met zijn een week van maken om nooit te vergeten. Wij hopen jullie dan allen te verwelkomen!

Liefs,

Dies ’19-‘20

Voor vragen zijn wij te bereiken op dies@mfas.net

Voorzitter Senna Diepeveen
Secretaris Sarah van der Mars
Penningmeester Georgina Smeekes
Lid PR Dora Kamminga
Algemeen Lid Olga Roele
Begeleidend Bestuurslid Anne Sturkenboom
Begeleidend Bestuurslid Fenna Deutekom

EersteJaarsWeekendcommissie

Lieve allemaal,

Wij zijn de eerstejaarsweekendcommissie en zullen komend studiejaar het mooiste weekend van het jaar organiseren. Een weekend waar vriendschappen worden gesmeden, liefdes worden gevonden en je uit je comfort zone gaat bij de meest te gekke spellen om elkaar beter te leren kennen. Kortom: een weekend om nooit meer te vergeten.

Wij zijn te bereiken via ejw@mfas.net!

Voorzitter Georgina Smeekes
Secretaris Sarah Lutterman
Penningmeester Abel Keijzer
Lid PR Emma van Rongen
Algemeen Lid Roy Dannenburg
Algemeen Lid David Steinfort
Begeleidend Bestuurslid 123ste Marlinde van Eijk

Emphasisredactie

De Emphasis is het faculteitsblad van het AMC. Elk MFAS-lid ontvangt het blad zes keer per jaar. Elk nummer wordt met zorg gecomponeerd, snoeihard geredigeerd en knallend opgemaakt waarna het op weg gaat naar de deurmatten in alle louche studentenpanden van Amsterdam, en naar een enkele ouderlijke brievenbus natuurlijk. In de Emphasis lees je onder andere de ontwikkelingen op het gebied van het onderwijs aan AMC-UvA, de activiteiten van de MFAS, de successen van de studentenraad en natuurlijk veel leuke, studentikoze artikelen. Van literaire verhalen, neurotische gedachtekronkels en kritische beschouwingen, tot twijfelachtige gebeurtenissen en medische actualiteit; de Emphasis heeft het. Ook artsen, professoren en oud-hoofdredacteuren dragen elk nummer weer hun steentje bij met inzichten over onderwijs, geschiedenis en geneeskunde.
Sinds dit jaar is het ook mogelijk om de Emphasis online te lezen. Dit kan op https://www.mfas.net/emphasis/.

Wij zijn te bereiken via emphasis@mfas.net!

Actief worden
Wil je graag schrijven voor de Emphasis? Dat kan! Stuur een mailtje, dan zul je voortaan de aankondigingen van thema en deadline ontvangen. Hier zitten totaal geen verplichtingen aan vast. Ook bij de redactie kunnen we altijd nog wat hulp gebruiken!
Emphasis fout bezorgd
We horen regelmatig geluiden dat de Emphasis fout bezorgd wordt. Dit is uiteraard erg vervelend, onze excuses.Voor de verzending gebruiken wij het adressenbestand zoals dat bekend is bij de studentenbalie/onderwijsadministratie (oranje balie) op plein J. Zorg dus dat je bij hen goed ingeschreven staat.

Hoofdredacteur Alexander Moerkamp
Eindredacteur Ashwin van Samkar
Secretaris Sarah van Zon
Penningmeester Jasper Lamens
Lid Lay-out Hanna Post
Lid Lay-out Daniël Bos
Lid Lay-out Isis Akkermans
Algemeen Redactielid Floor Verbeek
Algemeen Redactielid Leon van den Broek
Algemeen Redactielid Sanne van Geffen
Begeleidend Bestuurslid Katinka Rasch

Epsteinbarcommissie

Als Epsteinbarcommissie verzorgen wij elke donderdag van 16.30 tot 22.30 de meest gezellige avond van de week! Wij zijn dan te vinden in ons aller Epsteinbar, tussen collegezaal 2 en 3 in. Kom gezellig een potje poolen, kaarten, drankspellen spelen, of gewoon een gezellig praatje maken met de mensen in de bar. Er is altijd wel iets leuks te doen, en je leert al snel nieuwe mensen kennen. Wij zullen altijd in de bar staan om een topavond te verzorgen voor jou en je vrienden. Voor een studentenprijsje tappen wij overheerlijke biertjes, met elke maand een nieuw speciaalbiertje. De bar is ook af te huren buiten baravonden om, dit wordt vaak gedaan door externe afdelingen van het AMC. Hiervoor kun je je opgeven als externe tapper, waarvoor ook een kleine vergoeding tegenover staat. Na de externe borrels zullen wij als commissie de bar weer overnemen zodat jullie een onbezorgde avond tegemoet kunnen gaan.

We hopen jullie donderdag weer te zien voor een mooie baravond!

Groetjes,
De Epsteinbarcommissie

Voor vragen, opmerkingen of iets anders dat je kwijt wilt, kun je mailen naar epsteinbar@mfas.net.

Voorzitter Jelte Versteijne
Secretaris Jelle Hellemons
Penningmeester Maud Sonnemans
Lid PR Annick Weterings
Activiteiten Maya van Noort
Onderhoud Jort Kroon
Commissaris Epsteinbar Moran Carstens

Feestcommissie

Lieve studentjes,

Houden jullie net zoveel van feesten als wij? Dan ben je bij ons zeker op het goede adres! Wij zullen dit jaar vier fantastische feesten voor jullie mogen organiseren met toffe thema’s, heerlijk helder Heineken én pakkende plaatjes! Dus zet 23 januari, 30 april, 4 juni & 16 oktober maar alvast in je agenda, want DIT WIL JE NIET MISSEN! En voor dit alles vragen wij maar één ding terug: TOTALE ESCALATIE! Dus hopelijk zien we jullie snel!

Kusjes, Feestcie ’18-‘19

Wij zijn te bereiken via feest@mfas.net!

Voorzitter Jordi Dengerink
Secretaris Lot Kuilboer
Penningmeester Jella Jessurun
Lid PR Aniek Spil
Lid Sponsoring Lucas de Natris
Algemeen Lid Sacha van der Beek
Begeleidend Bestuurslid Onno Smeulders

Galacommissie

Het hoogte punt van het studiejaar, het gala van de MFAS! Dit jaar mogen wij het met trots organiseren. Vrouwen in prachtige jurken, mannen strak in pak en alcohol dat rijkelijk vloeit en dit alles op een pracht locatie. Wat wil je nog meer?! We hopen jullie allemaal te zien tijdens dit fantastische feestje en hopen dat deze avond onvergetelijk zal worden. En anders als je toch net te diep in glaasje hebt gekeken zijn er altijd nog de foto’s die je aan deze avond zullen herinneren. Tot 22 maart!

De Galacommissie ‘18-‘19

Wij zijn te bereiken via gala@mfas.net!

Voorzitter Dide van de Fliert
Secretaris Sara Jalali
Penningmeester Emiel van Beek
Lid PR Gitte Krebbekx
Lid Sponsoring Niels Richters
Algemeen Lid Annelise Lagrand
Begeleidend Bestuurslid Niels Tuynman

Internetcommissie


De internetcommissie is er speciaal voor alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internet. Denk bijvoorbeeld aan de agenda op www.epsteinbar.nl voor het online reserveren van de Epsteinbar, het online betalingssysteem en verschillende inschrijfmodules. Maar ook het onderhoud van de site valt onder hun takenpakket. De internetcommissie staat voor dit soort problemen/ontwikkelingen altijd voor ons klaar.

Wij zijn te bereiken via internet@mfas.net!
De internetcommissie bestaat uit:

Voorzitter Luuk Bekker
Secretaris Vincent Ligtvoet
Penningmeester Niels Tuynman
Portefeuille Ouderdag en MCD Jesse Roosen
Portefeuille Introductieweek Patrick Witvliet
Portefeuille Partij MFAS Stijn Tesser
Portefeuille Site Algemeen Pien van Putten
Portefeuille Site Algemeen Iris Ertugrul
Portefeuille Site Algemeen Robin Schaap
Begeleidend Bestuurslid Onno Smeulders

Introductieweekcommissie


Cancel al je afspraken en vakantieplannen van 19 t/m 23 augustus 2019, want in deze week zal de meest epische activiteit van het jaar weer plaatsvinden: de introductieweek van de MFAS!

Deze week wordt speciaal voor jullie, de nieuwe Geneeskunde- en Medische Informatiekunde-studenten, georganiseerd en vormt de ultieme voorbereiding op het studentenleven in Amsterdam. Vijf dagen lang maken jullie de tofste activiteiten en feestjes mee, vergezeld door een lieftallig ouderkoppel (ouderejaars studenten) dat jullie bijstaat met raad en daad.

Dus, als je een van de gelukkigen bent die volgend jaar aan het AMC-UvA komt studeren, zorg er dan voor dat je deze onvergetelijke week niet mist! Kijk voor meer informatie op https://intro.mfas.net/, maar mailen kan natuurlijk ook!

Wij zijn te bereiken via introductieweek@mfas.net!

Voorzitter Larissa Heideman
Secretaris Pien van Putten
Penningmeester Amber Molenaar
Lid PR Esmee van Vliet
Lid sponsoring Daniël Docter
Algemeen Lid Suze van de Velde
Begeleidend Bestuurslid Sara Hekma
Begeleidend Bestuurslid Senna Diepeveen

Liftweekendcommissie

LIFTWEEKEND HOOGH!
Verbinding is bij het liftweekend een centraal thema: Je verbinden met je reispartner en zo snel mogelijk
de eindstreep proberen te halen en je verbinden met je Franse bestuurder die opeens wiet begint te
roken en hem dan proberen uit te leggen dat je er toch liever uit wil bij het volgende tankstation. En niet
te vergeten je verbinden met een groep van 50 mensen die je voor een groot deel niet kent, en er toch
een tof weekend van maken. Het eerste deel van verbinden is aan de deelnemers zelf, maar om er een
tof weekend van te maken staat de Liftweekendcomissie voor jullie klaar. Zes enthousiaste
commissieleden, en twee net zo enthousiaste bestuursleden werken samen om voor 50 man een
weekend op touw te zetten. Op dat weekend worden tweetallen uitgedaagd om zo snel mogelijk naar de
met zorg uitgekozen locatie te liften. Daarna wordt natuurlijk de stad op z’n kop gezet, met als afsluiter
een lekkere uitbrakactiviteit. Hopelijk vinden jullie het net zo leuk als dat wij het vonden om te
organiseren. En voor de mensen die twijfelen of ze wel mee willen gaan volgend jaar:
Do You Even Lift??

Wij zijn te bereiken via liftweekend@mfas.net!

Voorzitter Leon van den Broek
Secretaris Hanna Bosman
Penningmeester Lotte Veldt
Lid PR Felix Fris
Lid Sponsoring Tosca Manrique Hehl
Algemeen Lid Bram Kisteman
Begeleidend Bestuurslid Niels Tuynman
Begeleidend Bestuurslid Onno Smeulders

Medische CarrièreDag commissie

De Medische Carrièredagcommissie organiseert de jaarlijkse Medische Carrièredag. Deze dag is bedoeld voor coassistenten waarop zij zich kunnen oriënteren op de vele mogelijkheden, die hun artsenbul kan bieden. Ook komen zij er op deze dag achter wat de opleiders in het ziekenhuis nu daadwerkelijk van hen verwachten. Hoe ziet een goed CV eruit? Hoe onderscheid je jezelf tijdens een spannende sollicitatie voor je droomfunctie? En wat zijn de voordelen van het werken in een perifeer of academisch ziekenhuis. Dit soort aspecten zullen aan bod komen tijdens de Medische Carrièredag.

Wij zijn te bereiken via mcd@mfas.net!

Voorzitter Diederick-Jan van Dorn
Secretaris Neeltje Rosenberg
Penningmeester Kirsi van Eekhout
Lid PR Stan Driessen
Algemeen lid Tessa van Schooten
Begeleidend Bestuurslid Tycho de Greve
Begeleidend Bestuurslid Senna Diepeveen

Onderwijscommissie

Lieve leden, 4 keer per jaar organiseert de Onderwijscommissie geweldig leuke extra-curriculaire activiteiten voor de studenten in het AMC. Zo hebben we al leren hechten bij de chirurgie cursus, konden jullie de strijd met elkaar aangaan tijdens de Student-Co borrel en hebben we meer geleerd over onze bloederige historie tijdens een rondleiding door het torture museum! De 4de activiteit is nog een verrassing maar zal zeker zoals altijd zowel leerzaam als gezellig zijn. Dus wil jij meer met geneeskunde doen dan colleges en werkgroepen, aarzel dan niet om deel te nemen!

Voor vragen en opmerkingen zijn wij te bereiken via onderwijscommissie@mfas.net!

Voorzitter Maiwand Sarwari
Secretaris Luka de Vlugt
Penningmeester Cend-Suren Altangerel
Lid PR Juliette Koopman
Algemeen Lid Amanda Lokhorst
Algemeen Lid Frans Dammers
Begeleidend Bestuurslid Senna Diepeveen

Ouderdagcommissie


Zijn jouw ouders ook razend benieuwd geworden naar wat jij allemaal meemaakt op een dag in het AMC? Heb jij je ouders altijd al willen laten zien wat het leven van een geneeskundestudent inhoudt? Dat komt goed uit, want in april organiseert de ouderdagcommissie weer een super leuke ouderdag voor alle ouders uit het eerste jaar! Hierbij kunnen jouw ouders deelnemen aan verschillende workshops, college volgen, en uiteraard een kijkje nemen op de snijzaal. Deze dag zal worden afgesloten met een gezellige borrel in onze Epsteinbar.

Heb je vragen of opmerkingen? Hiervoor zijn wij te bereiken via ouderdag@mfas.net!

Voorzitter Marlou Groot
Secretaris Inge Grolman
Penningmeester Sharon Haarman
Lid PR Lynn Diamant
Algemeen Lid Janke Strijp
Algemeen Lid Anne Sturkenboom
Begeleidend Bestuurslid Niels Tuynman

Partijraad

De partijraad is in het leven geroepen om Partij MFAS in goede banen te leiden en de kernwaarden van de partij te bewaken. Door het jaar heen plannen we de promotie voor de studentenraadsverkiezingen en verzorgen we, samen met de andere partijen, de verkiezingsweek!

Wij zijn te bereiken via partij@mfas.net!

Algemeen Lid Youri Broekhuizen
Algemeen Lid Vincent Ligtvoet
Algemeen Lid Remy Petersen
Algemeen Lid Milou van Goor
Algemeen Lid Jason Biemond
Algemeen Lid Eline Bakker
Algemeen Lid Diederick Jan van Doorn

Sportcommissie


Dan de fanatiekste en sportiefste commissie van de MFAS, de sportcommissie. Dit jaar mogen we wederom drie activiteiten voor jullie organiseren. Op 24 januari staat de eerste activiteit gepland. Wat we precies gaan doen is nog een verrassing, maar leg je mooiste sportoutfit maar vast klaar en hou de facebook in de gaten voor meer informatie! Daarnaast doen we natuurlijk ook weer mee met ’s werelds grootste estafetteloop, de Batavierenrace. Loop met ons mee van Nijmegen naar Enschede om ’s avonds af te sluiten met het grootste en vetste studentenfeest van de Benelux, zorg dus dat je op tijd bent om een kaartje te bemachtigen! Als laatste activiteit van het collegejaar gaan we weer keihard ons best doen om een interfacultair sporttoernooi met de VU te organiseren om daar als winnende faculteit het sportieve collegejaar af te sluiten.

Wij zijn te bereiken via spoco@mfas.net!

Algemeeen lidInge Grolman

Voorzitter Joep van Buuren
Secretaris Jelmer van Os
Penningmeester Mitchell Misseyer
Lid PR Marijne Dikker
Algemeen Lid Eva Verhoef
Begeleidend Bestuurslid Dario Bokma

Wintersportcommissie


Wij zijn te bereiken via wintersport@mfas.net!

Voorzitter Reinier Stamatiou
Secretaris Marlinde van Eijk
Penningmeester Joris-Jan Gijsbertsen
Lid PR Marc Visser
Lid Sponsoring Marlou Groot
Algemeen Lid Bradley IJff
Algemeen Lid Katinka Rasch
Begeleidend Bestuurslid Sara Hekma

Zeilweekendcommissie

Je kijkt naar de commissie die het leukste weekend van het jaar gaat organiseren, namelijk het zeilweekend! Het zeilweekend is het ideale uitje om de laatste weken voor de zomervakantie door te komen en vindt al over 12 weken plaats! Kortom, handen uit de mouwen en alle hens aan dek voor de commissie.

Het weekend zal bestaan uit 3 dagen lang zeilen, chillen, drinken en hopelijk (duimen, duimen, duimen) genieten van het lekkere weer. Op vrijdag zullen we aan dek gaan en ‘s avonds staat er een kroegentocht op het programma, sla jij die lekkere Fries aan de haak of kom je met nat zeil alleen thuis? Zaterdag zullen we gezamenlijk de zeilen hijsen en kunnen we gedurende de vaart voor Pampus liggen. Verder staat er een eiland BBQ en een heus (nader bekend te maken) themafeest op het programma. Op zondagmiddag zullen we weer te land komen en nemen we afscheid van de skûtsjes en hun schippers.

Ben je nu extreem enthousiast geworden voor dit geweldige weekend en wil je graag mee? Zorg dan dat je bij de kaartverkoop bent en ga met ons mee van 14 tot 16 juni! Wij staan in ieder geval al te springen om met jullie aan boord te gaan en Friesland onveilig te maken.

Wij zijn te bereiken via zeilweekend@mfas.net!

Voorzitter Melanie Timmerman
Secretaris Anne Sturkenboom
Penningmeester Mila Lackovic
Lid PR Dominic van Noort
Lid Sponsoring Fenna Deutekom
Algemeen Lid Lucas de Natris
Begeleidend Bestuurslid Onno Smeulders