Goede doelen

De MFAS zet zich in voor verschillende goede doelen. Zo organiseert de MFAS dit jaar een Paasloterij, waarbij de volledige winst naar stichting Steun Emma gaat. Afgelopen jaar werd bij een Nieuwjaarsloterij een recordbedrag opgehaald van 1320,80 euro! Daarnaast kiest het nieuwe Bestuur van de vereniging elk jaar een nieuw goed doel om geld op te halen gedurende het jaar. Geld wordt dan verzameld voor het goede doel door bijvoorbeeld het verkopen van tosti’s in de MFAS-kamer, het motiveren van externe tappers om hun vrijwilligersbijdrage te doneren en het organiseren van rozenactie tijdens Valentijnsdag. Dit jaar zamelt het 126ste Bestuur geld in voor stichting Join for Joy. De MFAS staat altijd open voor samenwerking met meer goede doelen. Voor meer informatie over de goede doelen zie hieronder.

Overhandiging cheque Emma Kinderziekenhuis loterij

Stichting Join for Joy 

Join for Joy is een stichting gevestigd in Amsterdam die zich inzet voor sport en spel op scholen in (Oost-)Afrika. Sport en spel op school draagt bij aan het recht op betekenisvol onderwijs voor ieder kind. Spel heeft een positief effect op de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van kinderen. Spelen is leuk en het motiveert kinderen naar school te komen en op school te blijven. Sport is een krachtig middel voor kansarme kinderen om zich te ontwikkelen tot geschoolde en betrokken leden van hun gemeenschap. Spelenderwijs leren maakt school een vrolijke en veilige plek voor kinderen.

 

Stichting Steun Emma 

Het is de ambitie van het Emma Kinderziekenhuis om ieder kind recht te geven op een maximaal leven. Stichting Steun Emma brengt middelen bijeen om deze ambitie te helpen realiseren. De Stichting werft fondsen ten behoeve van het Emma Kinderziekenhuis in het nastreven van de missie. Deze fondsen maken die innovatieve behandelingen mogelijk. In lijn met de doelstellingen richt de Stichting zich op fondsenwerving en (materiële) ondersteuning ten bate van haar drie speerpunten: wetenschappelijk onderzoek, welzijn, en voorlichting en educatie. Dit moet leiden tot beter onderzoek en verbetering van zorg en psychosociale omstandigheden waarin kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes, in het ziekenhuis verkeren. Kortom, het doel van Stichting Steun Emma is het ondersteunen van het Emma Kinderziekenhuis om een nog beter kinderziekenhuis te worden.