Goede doelen

De MFAS zet zich in voor verschillende goede doelen. Zo organiseert de MFAS elk jaar een Nieuwjaars loterij, waarbij de volledige winst naar stichting Steun Emma gaat. Vorig jaar werd een recordbedrag opgehaald van 690 euro! Ook kiest het nieuwe bestuur van de vereniging elk jaar een nieuw goed doel om geld op te halen gedurende het jaar. Geld wordt dan verzameld voor het goede doel door bijvoorbeeld het verkopen van tosti’s en waterijsjes in de MFAS-kamer, het uitlenen van witte jassen en het organiseren van rozenactie tijdens Valentijnsdag. Dit jaar heeft het 123ste bestuur geld ingezameld voor stichting de Kraanvogel uit Amsterdam-Oost. De MFAS staat altijd open voor samenwerking met meer goede doelen. Voor meer informatie over de goede doelen zie hieronder.

Overhandiging cheque Emma kinderziekenhuis nieuwjaarsloterij

Stichting de Kraanvogel

Stichting de Kraanvogel is een inloophuis in Amsterdam-Oost voor mensen met kanker en hun naasten. Met hun visie willen ze in Amsterdam-Oost een bijdrage leveren aan de fysieke en mentale ondersteuning van mensen die te maken hebben met kanker. De Kraanvogel creëert daartoe een plek waar mensen zich thuis voelen en energie opdoen, waar gelachen en gehuild wordt, waar mensen zich ontspannen, actief en creatief bezig kunnen zijn en verwend worden. Daarnaast faciliteren zij actief kennisuitwisseling over begeleiding bij kanker.

Stichting Steun Emma

Het is de ambitie van het Emma Kinderziekenhuis om ieder kind recht te geven op een maximaal leven. Stichting Steun Emma brengt middelen bijeen om deze ambitie te helpen realiseren. De Stichting werft fondsen ten behoeve van het Emma Kinderziekenhuis in het nastreven van de missie. Deze fondsen maken die innovatieve behandelingen mogelijk. In lijn met de doelstellingen richt de Stichting zich op fondsenwerving en (materiële) ondersteuning ten bate van haar drie speerpunten: wetenschappelijk onderzoek, welzijn, en voorlichting en educatie. Dit moet leiden tot beter onderzoek en verbetering van zorg en psychosociale omstandigheden waarin kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes, in het ziekenhuis verkeren. Kortom, het doel van Stichting Steun Emma is het ondersteunen van het Emma Kinderziekenhuis om een nog beter kinderziekenhuis te worden.