Goede doelen

De MFAS zet zich in voor verschillende goede doelen. Zo organiseert de MFAS elk jaar een Nieuwjaars loterij, waarbij de volledige winst naar stichting Steun Emma gaat. Afgelopen jaar werd een recordbedrag opgehaald van 1320,80 euro! Ook kiest het nieuwe Bestuur van de vereniging elk jaar een nieuw goed doel om geld op te halen gedurende het jaar. Geld wordt dan verzameld voor het goede doel door bijvoorbeeld het verkopen van tosti’s in de MFAS-kamer, het motiveren van externe tappers om hun vrijwilligersbijdrage te doneren en het organiseren van rozenactie tijdens Valentijnsdag. Dit jaar is het 125ste bestuur geld aan het inzamelen voor stichting Muziekids. De MFAS staat altijd open voor samenwerking met meer goede doelen. Voor meer informatie over de goede doelen zie hieronder.

Overhandiging cheque Emma Kinderziekenhuis loterij

Stichting Muziekids 

Muziekids is een uniek muzikaal initiatief voor de zorg. Speciaal opgezet voor kinderen tot 18 jaar die pech hebben in een ziekenhuis behandeld te worden. Muziekids maakt de wereld van het zieke kind een beetje aangenamer en leuker door het zelf en samen maken van muziek. Dat doet hun zorgen even vergeten, het stressniveau verlagen en het genezingsproces in positieve zin aanwijsbaar stimuleren. Het doel is om in elke zorginstelling waar kinderen verblijven een Muziekids Studio te realiseren. Onder andere Utrecht, Blaricum en Almere hebben een prachtige studio. De volgende op de agenda is een studio in het Amsterdam UMC, locatie AMC.

Stichting Steun Emma 

Het is de ambitie van het Emma Kinderziekenhuis om ieder kind recht te geven op een maximaal leven. Stichting Steun Emma brengt middelen bijeen om deze ambitie te helpen realiseren. De Stichting werft fondsen ten behoeve van het Emma Kinderziekenhuis in het nastreven van de missie. Deze fondsen maken die innovatieve behandelingen mogelijk. In lijn met de doelstellingen richt de Stichting zich op fondsenwerving en (materiële) ondersteuning ten bate van haar drie speerpunten: wetenschappelijk onderzoek, welzijn, en voorlichting en educatie. Dit moet leiden tot beter onderzoek en verbetering van zorg en psychosociale omstandigheden waarin kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes, in het ziekenhuis verkeren. Kortom, het doel van Stichting Steun Emma is het ondersteunen van het Emma Kinderziekenhuis om een nog beter kinderziekenhuis te worden.